Tuesday, 30 October 2012

~Berpantang Bersama Set Pantang Shaklee~

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Entry kali ni, saya nak story skit macam mana saya mula 'terjebak' dengan Shaklee..

Saya mulakan dengan sebelum bersalin putera sulung saya pada March 2012 yg lepas..sebulan dua sebelum bersalin tu, saya mula survey2 set pantang yg sesuai utk kegunaan masa berpantang nanti..masa tgh survey tu, ada beberapa option set pantang yg menjadi pilihan, termasuk lah Set Pantang Shaklee..tapi saya tak terus beli set ni..saya beli set lain..n of coz jamu base..sehari lepas selamat bersalin, saya dimaklumkan oleh Pead yg anak saya ada G6PD Deficiency..ape tu?? penyakit ape tu?? bleh baca di personal blog saya pasal G6PD Deficiency ni.. http://deeyanaz.blogspot.com/2012/07/g6pd-deficiency.html ..jadi, Pead dah beri amaran keras supaya jangan makan @ pakai any jamu at all!! even pakai pon xleh?? TAK BOLEH!! u nak anak u kena prolong jaundice ke?? tau kan penyakit kuning ni, even utk baby normal pon kita dah risau kan..ni kan pula baby u yg mmg ade G6PD Deficiency..huhu, ok2..Pead siap cakap, kalu jadi ape2 kat anak u, I taknak bertanggungjawab ye..sbb I dah bg warning since arini anak u baru 2 hari..huhu, keras betul amaran tu..

Fuhh, sampai mcm tu sekali..ok lah..disebabkan risaukan anak, saya tak amik sebarang jamu utk makan & pakai..akar2 kayu ke, sume tolak tepi..mengurut?? tetap mengurut sbb nak betulkan balik urat2 yg dah bersimpul segala..bengkung?? tetap pakai..tapi elok tukang urut balik je, terus tanggal semua, masuk bilik air, mandi siap scrub lg..nak ilangkan bau minyak & rempah2 yg tukang urut tu letak kat badan..huhu, baik xyah urut kan..tapi kena urut gak..peranakan nak kena betulkan gak..

Ok..ape Set Pantang Shaklee ni sebenarnya?? Set Pantang Shaklee ni merangkumi vitamin dan supplement yg berasaskan bahan semulajadi yang dijamin selamat dan tulen..

Set Pantang Shaklee merangkumi:
Vita-Lea (Multivitamin)
Sustained Release Vita-C 500mg
B Complex
Zinc Complex


Kepentingan setiap vitamin di dalam Set Berpantang Shaklee:

Vita-Lea (Multivitamin) Shaklee
  • Memberi tenaga tambahan dengan segera
  • Sebagai pelengkap nutrisi kepada amalan diet harian yang tidak seimbang, terutama kepada vegetarian dan pesakit anaemia..ia mengandungi pelbagai vitamin & mineral penting yg diperlukan oleh tubuh badan.
  • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Menyediakan nutrisi asas, menggalakkan pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, membantu pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon.
  • Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
B Complex Shaklee
  • Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkannkesihatan rambut.
  • Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, meningkatkan daya ingatan.
  • Merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.
  • Baik untuk masalah senggugut (PMS).
  • Meredakan alahan.
Sustained Release Vita-C 500gm

  • Merangsang pembentukan kolagen supaya mengurangkan kedutan, kulit lebih anjal dan menghalang otot jadi lembik.
  • Memperbaiki simptom pemdarahan yg boleh menyebabkan gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan atau luka yg lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Membina sel darah merah yg sihat untuk pemyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mengurangkan alergi hidung, kulit dan asma dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Memerangi kanser dengan meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh kita. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan kulit. Kulit akan lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen yg menyebabkan jeragat.
  • Memperbaiki insomnia, stress dan masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  • Mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yg sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebal dan skurvi.
Zinc Complex
  • Mempercepatkan pemulihan luka luaran dan dalaman, pemulihan selepas pembedahan dan memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Tips: hancurkan zinc dan taburkan keatas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka. 
  • Membantu pengecutan uterus dan mengembalikan daya tahannya.
  • Mempertingkatkan sistem imun untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
  • Membantu pembentukan kolegan dan protin untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

KLIK SINI untuk dapatkan Set Pantang Shaklee anda sekarang..

ATAU

Sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya:

Nur Diyana Yahya
♥ SMS/WhatsApp:  016-5186648
♥ Email: deeyanaz@gmail.com
♥ Fb: https://www.facebook.com/MamaSaifCorner sila klik LIKE utk info terkini. 
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...