Friday, 27 June 2014

Kekal BERTENAGA sepanjang Ramadhan dengan SHAKLEE Triple Gem

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Semua..

Alhamdulillah, tarikh puasa untuk tahun 2014 bersamaan 1435 Hijrah telah diumumkan semalam dan jatuh pada hari Ahad, 29 Jun 2014.

Alhamdulillah juga, tahun ni saya akan berpuasa sambil 'berperang' dengan 2 hero. Saif yg semakin bijak, lincah dan petah berkata-kata walaupon masih pelat. Ammar yg sedang membesar dan sangat kuat menyusu. I bet this Ramadhan will be more challenging and will gain more interesting and wonderful experience ;)

Jadi, untuk kekal bertenaga sepanjang Ramadhan ni, saya amat-amat perlukan pemangkin untuk 'boost my energy level'. Tak lain tak bukan, saya akan memilih Set Mighty Triple Gem dari Shaklee. Set ini terdiri daripada ESP, Performance Drink dan Mealshake.


Sebelum saya bagi sedikit penerangan tentang fungsi setiap suplemen ni, saya nak cerita sedikit pengalaman saya dengan Set Mighty Triple Gem ni.

Ramadhan tahun lepas, saya dapat tahu saya mengandungkan Ammar sebulan sebelum puasa. Jadi, sekali lagi saya akan berpuasa di trimester pertama. Semasa mengandungkan Saif dulu pon, saya tahu mengandung 2 minggu sebelum puasa. Saya dah mula risau kerana Saif masih menyusu badan. Risau akan menjejaskan penghasilan susu saya dan sudah tentu risaukan Ammar yg baru beberapa minggu ketika itu.

Saya kuatkan semangat, tetap berpuasa macam biasa dan saya tambah Set Mighty Triple Gem ni dlm diet harian saya sepanjang bulan Ramadhan tahun lepas. Alhamdulillah, dengan izinNya, ketiga-tiga suplemen ini saya bancuh 1 sudu setiap satu, dan minum sebelum habis waktu sahur, saya dapat berpuasa penuh tahun lepas. Alhamdulillah juga penghasilan susu untuk Saif tidak berkurang, tumbesaran Ammar juga sangat-sangat baik. Semasa berbuka pula, saya akan bancuh 1 sudu Performance Drink, di minum suam. Semasa berbuka saya lebih suka minum minuman panas atau suam kerana dapat mengeluarkan angin dalam badan.

Itu serba sedikit pengalaman saya dengan Set Mighty Triple Gem ini. Jadi, sekarang saya akan terang serba sedikit fungsi setiap suplemen.

ESP

  • Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. 
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar, 
  • Membekalkan tenaga, 
  • Memberikan rasa kenyang 
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster)
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat


PERFORMANCE DRINK

  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah
  • Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  • Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
  • Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
  • Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
  • OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.


MEALSHAKE

  • Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.
  • Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
  • Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Jadi kepada sesiapa nak rasa penangan Set Mighty Triple Gem ni, boleh laa hubungi saya ok. All consultation are FREE :D

KLIK SINI untuk dapatkan Set Mighty Triple Gem anda sekarang...

ATAU

Sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya:

Nur Diyana Yahya
♥ SMS/WhatsApp:  016-5186648
♥ Email: deeyanaz@gmail.com
♥ Fb: https://www.facebook.com/MamaSaifCorner sila klik LIKE utk info terkini. 

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...