Saturday, 15 February 2014

Multivitamin Shaklee ~ Vita-Lea

Assalamualaikum readers :)

Hari ni saya nak bercerita pula mengenai produk promo Feb 2014 iaitu Vitalea Iron Formula Shaklee. Dah kata pon produk promo kan, macam tak best kalu tak story lebih-lebih pasal beliau ;)

Ok, ape yg bestnya Vitalea ni? Saya cerita skit berkenaan sejarah Vitalea ni ye. Vitalea Shaklee merupakan multivitamin pertama yg dicipta di dunia iaitu pada tahun 1915. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min" dan perkataan vitamin yg disebut sekarang asalnya dari Shaklee.


Rupa asal Vitalea Shaklee adalah dalam bentuk cecair. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya kepada tablet seperti yg anda dapat lihat sekarang dan diberi nama Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yg diekstrak dari sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yg disarankan oleh RDA (Recommended Dietary Allowance). Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vitalea berwarna hijau. Mengapa?? Kerana ia disaluti dengan serbuk spirulina. Ia merupakan tablet multivitamin yg paling pantas terlarut dalam air dan tubuh manusia. Mineral di dalamnya mudah berintegerasi dengan protein utk penyerapan yg pantas oleh usus kecil. Sebab itu mana-mana suplemen Shaklee, disarankan diambil bersama protein soya ESP utk penyerapan terbaik dan menyeluruh.

Ujian klinikal pula telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Tapi sudah tentu, ajal maut, sakit sihat, semuanya ditentukan oleh Allah. Kita digalakkan utk memelihara kesihatan kita walau apa jua cara sekali pon. Setuju?? ;)

Manfaat utama Vitalea kepada tubuh kita:
♥ Memberi dan menambah tenaga dengan segera.
♥ Sebagai pelengkap nutrisi untuk menampun kekurangan vitamin dan mineral pentig akibat amalan diet yg tak seimbang.
♥ Amat penting untuk sistem produktif terutama kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
♥ Menigkatkan metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
♥ Melindungi fungsi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati.
♥ Bertindak sebagai elemen penting pada sel tubuh bagi pertumbuhan sel baru.


Bestnya Vitalea ni, ia terdapat dalam hampir setiap set-set yg disediakan oleh Shaklee seperti:
~ Set Kesihatan Optimum
~ Set Family Wellness
~ Set Ibu Hamil
~ Set Ibu Berpantang
~ Set Ibu Menyusu
~ Set untuk Pesakit Diabetis
~ Set Tambah Berat Badan
~ Set untuk Pesakit Anemia (Kurang Darah Merah)
~ Set untuk Pesakit Tekanan Darah Rendah

Secara umumnya, Vitalea Shaklee amat sesuai diambil sebagai multivitamin oleh perempuan mahupon lelaki, muda atau tua untuk kesihatan optimum badan kita. In Shaa Allah...

Berminat untuk dapatkan Multivitamin terbaik dunia ini?? Cepat-cepat hubungi saya untuk konsultasi percuma ;)

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Nur Diyana Yahya♥ SMS/WhatsApp:  016-5186648♥ Fb: https://www.facebook.com/MamaSaifCorner sila klik LIKE utk info terkini.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...