Wednesday, 25 December 2013

:: Shaklee dan Pemakanan Sunnah ::

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

Semoga ceria-ceria2 selalu ;)

Ok, hari ni saya nak kongsi sedikit mengenai persoalan yg sering saya terima dari pelanggan-pelanggan tetap saya dan juga beberapa org yg masih ragu-ragu dengan Shaklee..

Disebabkan permulaan penglibatan saya dengan Shaklee adalah dengan Set Pantang Shaklee, kemudian upgrade ke Set Menyusu Shaklee, ramai yg bertanya dan memberi pendapat, kata mereka, "kenapa tak try dulu makanan sunnah utk boost production?", "kenapa nak terus ambil produk-produk dari US walhal makanan sunnah boleh didapati dengan senang di merata-rata", dan macam-macam persoalan dan pendapat lagi yg diutarakan..

Di sini saya nak jelaskan, dalam setiap konsultasi saya, saya tak pernah menyebut saya menolak pemakanan sunnah..malah, akan lebih menggalakkan pelanggan-pelanggan saya untuk menggabungkan pengambilan suplemen Shaklee dengan pemakanan sunnah..sebagai contoh, Resepi ESP yg terang-terang saya bagi mostly digabungkan dengan pemakanan sunnah..dan sekarang saya tengah mengandung pon saya akan ambil kedua-duanya sekali..apa sahaja yg baik untuk kandungan dan diri saya sendiri, saya akan ambil..

Menepati dengan maksud ayat 168 dari Surah Al-Baqarah yg menyebut, "Wahai sekalian manusia! Makanlah dari apa yg ada di bumi, yg halal lagi baik, dan janganlah kamu ikut jejak langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan itu ialah musuh yg terang nyata bagi kamu"..

Nah, dah terangkan..Shaklee juga halal lagi baik ape?? ;) cuma sumber dan asalnya bukan dari tanah arab, tapi dari US ;) jadi, tak perlu kusutkan fikiran dengan persoalan-persoalan yg merunsingkan..jika nak ambil Shaklee sahaja pon boleh, nak ambil pemakanan sunnah pon boleh, nak gabungkan pon boleh..jika gabungkan, resultnya pasti lebih baik :)

Di sini saya nak share kan beberapa link dari blog yg menjelaskan dan memberi sedikit pencerahan mengenai kemusykilan ini..

http://wafiqulya.blogspot.com/2013/08/pencerahan-kerana-shaklee-kami-menolak.html

http://ibuzidane.blogspot.com/2013/12/shaklee-bukan-makanan-sunnah.html

Jadi kawan-kawan, bukankah lebih baik kita menyokong dari mempertikai dan menyalahkan satu sama lain..diharap entry saya kali ini tidaklah disalah erti dan menyinggung perasaan sesiapa..hanya ingin berkongsi sesuatu yg baik :)

**Ingin mendapatkan produk-produk Shaklee?? Hubungi saya untuk keterangan lanjut di talian 016-5186648 (sms/what's app) atau melalui email deeyanaz@gmail.com

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...